ArenaBloemen.nlBloemen Feiten

We weten dat we er niet over kunnen ophouden, maar bij Arena Bloemen houden we echt van bloemen. Waarom? Omdat ze mensen gelukkig maken. Ze zijn mooi, ze ruiken lekker, ze vrolijken ons op. Te veel om op te noemen. Op een rustig moment (die hebben we tegenwoordig niet meer zo veel, want iedereen blijft maar boeketten bestellen) vroegen we ons af 'hoe bloemen eigenlijk zo'n speciale rol in ons leven zijn gaan spelen'? Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen?

Toen we ons realiseerden dat we daar eigenlijk geen idee van hadden, besloten we hulp te vragen aan iemand die ons het antwoord misschien zou kunnen geven . Klinisch psycholoog (en een vriend van Arena Bloemen) Dr. Charlie Hallings-Pott, geeft hieronder haar (ietwat gecompliceerde) verklaring. Toen we ons door haar verklaring geworsteld hadden, werden we een beetje "nerderig" en besloten we zoveel mogelijk informatie te verzamelen over onze favoriete bloemen; hun betekenis en hun geschiedenis. Deze informatie kunt u binnenkort allemaal vinden op deze website!

Heeft u ooit stil gestaan bij de intelligentie van bloemen? - Dr. Charlie Hallings-Pott

Nou misschien is het tijd dat u dat eens doet. Wanneer u uw prachtige Arena Bloemen boeket uitkiest, kunt u zich afvragen: 'wie heeft hier de controle over mijn keuze? De bloemen of ik?'

Baanbrekend onderzoek van psycholoog Havilland-Jones en anderen (2005) heeft onthuld dat bloemen opzettelijk de emotie van de mensheid uitbuiten. Bloemenpsychologen die dit vermoeden al hadden, hebben experimenten uitgevoerd op mensen en ontdekten dat bloemen een ongeëvenaard effect hebben op onze emotie en zelfs op onze 'cognitieve staat'. Uit de resultaten kwam naar voren dat vrouwen die bloemen ontvangen 72 uur later duidelijk in een positievere stemming zijn! Bloemen hebben zichzelf volgens psychologen onmisbaar gemaakt door het korte en lange termijn geheugen te verbeteren.

De mens kan eigenlijk gezien worden als de laatste schakel in een lange traditie van het exploiteren van bloemen. Allereerst waren er natuurlijk de bijen, maar onvermijdelijk staan wij als mensen bovenaan de voedselketen en zijn daardoor die laatste schakel. Bloemen hebben hun overlevering zelfs aan de mensheid te danken (en misschien wel vooral aan de Nederlanders!).

Wist u dat bloemen continu hun truckjes op ons uit proberen te oefenen? Bloemen representeren zichzelf als een symbool van de vrouwelijke genitaliën en hebben nu zowaar een monopolie positie als het gaat om de representatie van liefde, seksuele intentie, spijtbetuigingen, feestvieringen en eerbiedingen. Bloemen verminderen onze depressie, verzachten onze angsten, geven herinneringen - en in ruil daarvoor hebben we ze Nederland laten veroveren. Want welk land is er zo verbonden met bloemen als Nederland?

Freud, tegenwoordig beschuldigd als de seksueel geobsedeerde vader van de psychoanalyse, had het fout toen hij zei: "Bloemen zijn sereen om naar te kijken; ze kennen emoties noch conflicten". Wat wist hij weinig, bloemen bespelen namelijk al eeuwen onze gedachten.

Dr Charlie Hallings-Pott, Northampton (UK) therapie-site; SafePlaceUK.com

Bezorg informatie:We bezorgen Dinsdag tot en met Zaterdag van 08:00 tot 18:00 (levering op zon en feestdagen is niet mogelijk).
De volgende dag levering als de order voor 16:00 geplaatst is.

Voor meer informatie klik hier of bel ons op 0800 3377 990.
 
Onze 100% tevredenheidsgarantie

Reacties van klanten


 • 28 november 2011
  Many thanks for your excellent services. My sister was very impressed by the flowers and how you presented It. Tot ziens Gerda
 • 24 november 2011
  Bedankt Arena bloemen, we'll meet again Groetjes !
 • 24 november 2011
  Beste Arena Team, Ze was zeer blij. Bedankt! groetjes
 • 17 november 2011
  Beste Arena, De ontvanger heeft het boeket ontvangen en liet weten dat ze het zeer mooi vindt. Bedankt daar voor !!!!!
 • 17 november 2011
  Nog hartelijk bedankt voor de mooie bloemen. Mijn ma was heel tevreden over de levering, in een grote doos, met het kaartje, de chocolaat enz.. Echt, de levering was TOP, de bloemen TOP, de verpakking TOP, dus in een woord UITSTEKEND. Nog 1000 maal bedankt aan arenabloemen.nl, jullie zijn professionnele zakenmensen, BRAVO. Tot spoedig.

 • --- Do not edit below this line (rotation scripts could be damaged)


--- Do not edit below this line (rotation scripts could be damaged) ---
 

Lees meer Lees meer

Bloemen Bezorgen

Welkom bij Arena Bloemen. Wij zijn dol op bloemen en planten. Nog liever zien we gelukkige klanten. Daarom maken we geen gebruik van tussenpersonen en kopen we direct van Nederlandse bloemenveilingen. Dit betekent dat onze bloemen zowel ongelofelijk vers als waar voor uw geld zijn. Wat u ook kiest, we garanderen dat de ontvanger verrast zal zijn.

Arena Bloemen is een van de grootste bloemen bezorgbedrijven in Groot-Brittannië. Dat is geen verrassing als u kijkt naar onze toewijding voor de kwaliteit van onze boeketten en klantenservice. Onze bloemen zijn geschikt of gebonden door onze hoog opgeleide bloemisten. We kunnen onze bloemen de volgende dag door het hele land bezorgen. Bestel online of bel ons vriendelijke klantenservice team.

We hebben sterke bloemsierkunst en ethische referenties. We zijn de eerste bloemist die geaccrediteerd is met Fair Flowers Fair Plants in Groot-Brittannië en we bieden een grote selectie prachtige bloemen en cadeaus aan. U kunt chocolade, ballonnen, wijn, champagne, foto’s en zelf een videobericht aan uw bestelling toevoegen om deze volledig persoonlijk te maken voor de ontvanger, of u nu bloemen stuurt voor een verjaardag, Moederdag, Valentijnsdag, Kerstmis of om iemand te bedanken.

Seizoen bloemen: Met de zomer komt een nieuwe selectie prachtig geurende bloemen.  Pioenen, violieren en Delphinium zijn het populairst.

Internationale bloemenbezorging
: gebruik Arena Bloemen voor internationale bloemenbezorging; wij bezorgen boeketten internationaal de volgende dag of zelfs dezelfde dag nog (afhankelijk van het boeket en land waarin de ontvanger woont). Hier kunt u meer informatie vinden over internationale bezorging.

Begrafenisbloemen: rouw kan een emotionele tijd zijn en uw heeft hierbij behoefte aan een bloemist die extra zorg schenkt aan gevoelige bezorging. Kies uit onze selectie begrafenis bloemstukken of boeketten.

Op maat gemaakte boeketten: Onze getalenteerde bloemisten kunnen op maat gemaakte bloemstukken creëren voor iedere gelegenheid, of u nu op zoek bent naar een speciaal cadeau, bedrijfsbloemen of tafelstukken. Hier ziet u een aantal voorbeelden van onze designer bloemen.