Moederdag is een gelegenheid om uw moeder te bedanken voor alle lieve dingen die ze doet (en heeft gedaan). Of u nou ver weg van huis bent of dichtbij, laat uw moeder zien dat u aan haar denkt door haar onze prachtige Moederdag bloemen te sturen.  Kies uit ons diverse assortiment Moederdag boeketten; stuur traditionele Moederdag bloemenof iets heel anders, maar zorg ervoor dat het uit het hart komt. P.S. Wanneer is het Moederdag in Nederland? In 2015 is het Moederdag op zondag 10 mei in Nederland..

Geschiedenis van moederdag

Moederdag is een dag om uw moeder even in het zonnetje te zetten, want met moederdag eren we al sinds het begin van de vorige eeuw het moederschap. Elke tweede zondag van de maand mei staat in Nederland en België sinds die tijd traditioneel gezien in het teken van de moeder. Rondom Antwerpen wordt moederdag op 15 augustus gevierd. Moederdag is een speciale dag om uw moeder te verwennen en hoe kan dat beter dan door het versturen van een boeket bloemen van Arena Bloemen? Moederdag biedt de uitgelezen gelegenheid om onze moeders te bedanken voor alle dingen die ze voor ons doen (en gedaan hebben).

Onze huidige moederdag werd bedacht door de Amerikaanse Anna Jarvis in 1908 in de Verenigde Staten en de feestdag heeft zich sindsdien vanuit Amerika over de hele wereld verspreid. Anna Jarvis was een groot bewonderaar van haar eigen moeder. Moeder Jarvis had in haar leven zeven kinderen moeten verliezen en vier kinderen moeten opvoeden. In plaats van bij de pakken neer te zitten besloot moeder Jarvis andere mensen te helpen. In 1906 overleed moeder Jarvis op de tweede zondag in mei met haar dochter Anna aan haar sterfbed. Anna Jarvis besloot vanaf toen zich in te spannen om een nationale moederdag in te voeren om het werk van haar moeder te eren. In 1914 werd de dag officieel door de Amerikaanse regering erkend en sindsdien is de dag uitgegroeid tot een wereldwijde feestdag.

Moederdag in andere landen

Inmiddels wordt moederdag over de hele wereld gevierd, maar niet in alle landen op dezelfde datum. In veel katholieke landen (onder andere in Antwerpen) wordt moederdag op 15 augustus gevierd, de datum waarop Maria in de hemel werd opgenomen. In het Verenigd Koninkrijk wordt moederdag altijd gevierd op de vierde zondag van de lente. In Frankrijk wordt moederdag gevierd op de laatste zondag in de maand maart.

Zoek je naar iets anders? Probeer deze populaire categorieën.

Bloemen Minder Dan €30
Verjaardag Bloemen
Rozen
Luxe Producten
Geboorte Bloemen
Internationale Bloemen
Speciale Aanbieding

Bezorg informatie:We bezorgen Dinsdag tot en met Zaterdag van 08:00 tot 18:00 (levering op zon en feestdagen is niet mogelijk).
De volgende dag levering als de order voor 16:00 geplaatst is.

Voor meer informatie klik hier of bel ons op 0800 3377 990.
 
Onze 100% tevredenheidsgarantie

Reacties van klanten


 • 28 november 2011
  Many thanks for your excellent services. My sister was very impressed by the flowers and how you presented It. Tot ziens Gerda
 • 24 november 2011
  Bedankt Arena bloemen, we'll meet again Groetjes !
 • 24 november 2011
  Beste Arena Team, Ze was zeer blij. Bedankt! groetjes
 • 17 november 2011
  Beste Arena, De ontvanger heeft het boeket ontvangen en liet weten dat ze het zeer mooi vindt. Bedankt daar voor !!!!!
 • 17 november 2011
  Nog hartelijk bedankt voor de mooie bloemen. Mijn ma was heel tevreden over de levering, in een grote doos, met het kaartje, de chocolaat enz.. Echt, de levering was TOP, de bloemen TOP, de verpakking TOP, dus in een woord UITSTEKEND. Nog 1000 maal bedankt aan arenabloemen.nl, jullie zijn professionnele zakenmensen, BRAVO. Tot spoedig.

 • --- Do not edit below this line (rotation scripts could be damaged)


--- Do not edit below this line (rotation scripts could be damaged) ---
 

Lees meer Lees meer