Bloemen Op soort > Zonnebloemen Bezorgen

De botanische naam voor de zonnebloem is 'helianthus'. Het Griekse woord 'helios' betekent zon en 'anthos' betekent bloem. De zonnebloem is zo genoemd door de gelijkenis met de zon: een grote bloem met een donker bloembed en heldere bloembladeren. Geniet van onze prachtige onderstaande selectie van zomerachtige zonnebloemen.

De Zonnebloem 

De zonnebloem komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Rond 1000 voor Christus was de bloem vooral populair bij de Inca's. Zij vereerden de zonnebloem als symbool voor hun zonnegod 'Inti'. In 1530 werd de zonnebloem door de Spanjaarden naar Europa gebracht. Sinds die tijd is de zonnebloem ook in Europa populair, niet alleen als sierplant maar ook voor haar olie en zonnebloempitten.

Zoek je naar iets anders? Probeer deze populaire categorieën.

Bloemen Minder Dan €30
Verjaardag Bloemen
Rozen
Luxe Producten
Geboorte Bloemen
Internationale Bloemen
Speciale Aanbieding

Bezorg informatie:We bezorgen Dinsdag tot en met Zaterdag van 08:00 tot 18:00 (levering op zon en feestdagen is niet mogelijk).
De volgende dag levering als de order voor 16:00 geplaatst is.

Voor meer informatie klik hier of bel ons op 0800 3377 990.
 
Onze 100% tevredenheidsgarantie

Reacties van klanten


 • 28 november 2011
  Many thanks for your excellent services. My sister was very impressed by the flowers and how you presented It. Tot ziens Gerda
 • 24 november 2011
  Bedankt Arena bloemen, we'll meet again Groetjes !
 • 24 november 2011
  Beste Arena Team, Ze was zeer blij. Bedankt! groetjes
 • 17 november 2011
  Beste Arena, De ontvanger heeft het boeket ontvangen en liet weten dat ze het zeer mooi vindt. Bedankt daar voor !!!!!
 • 17 november 2011
  Nog hartelijk bedankt voor de mooie bloemen. Mijn ma was heel tevreden over de levering, in een grote doos, met het kaartje, de chocolaat enz.. Echt, de levering was TOP, de bloemen TOP, de verpakking TOP, dus in een woord UITSTEKEND. Nog 1000 maal bedankt aan arenabloemen.nl, jullie zijn professionnele zakenmensen, BRAVO. Tot spoedig.

 • --- Do not edit below this line (rotation scripts could be damaged)


--- Do not edit below this line (rotation scripts could be damaged) ---
 

Lees meer Lees meer

Zonnebloemen versturen

De botanische naam is Helianthus. Het Griekse woord 'helios' betekent zon en 'anthos' betekent bloem. Deze bloem is treffend vernoemd naar de zon, waarop het lijkt: een grote bloem kop met meestal een groot donker hart en heldere gele bloemblaadjes.

De meeste zonnebloemen zijn helder geel met donkerbruine centrums, maar er zijn inmiddels varianten  die huidkleurige, oranje, kastanjebruine of gestreepte bloemblaadjes hebben en groengele centrums. Sommigen hebben zelfs geen middelpunt, maar zijn volledig bedekt met bloemblaadjes. 


De zonnebloem is een en zomer bloem, ook al zijn sommige varianten het hele jaar door beschikbaar ('Orit') en zijn de meeste verkrijgbaar vanaf de late lente tot de late herfst. Deze bloem is afkomstig uit het zuiden en westen van de Verenigde Staten, en werd gecultiveerd door Noord-Amerikaanse Indianen als een voedselgewas gedurende vele jaren. De voedingswaarde van de zonnebloem is nog steeds de belangrijkste reden voor de teelt van deze bloem in vele delen van de wereld. Pas sinds kort zijn we begonnen met het telen van zonnebloemen voor decoratieve redenen.

Een plant van het geslacht Helianthus en de familie Asteraceae. De zon is toegekend voor een aantal redenen. De voedzame zaden werden rauw gegeten, waren onderdeel van een maaltijd, of werden soms zelfs als gebruikt als een bron van haar olie. Een gele kleurstof werd verkregen uit de bloem koppen, en een vezel was afkomstig uit de stengels. Vandaag de dag wordt de normale zonnebloem op grote schaal verbouwd en ze wordt vooral gewaardeerd in de landen van de voormalige Sovjet-Unie, waar de zaden worden gebruikt om brood te maken. De zaden dienen over de hele wereld als voedsel voor gevogelte en vooral ook als bron van olie, gebruikt voor doeleinden zoals koken en het maken van zeep. 


De normale zonnebloem is de bloem van de staat Kansas. De zonnebloem wordt tevens beschouwd als het florale embleem van Peru, waar deze bloem veel werd vereerd door de Azteken. In hun zonnetempels werden de priesteressen gekroond met zonnebloemen en droeg ze deze in hun handen. De vroege Spaanse veroveraars vonden in deze tempels een groot aantal afbeelding van de zonnebloem, gewrocht in puur goud. De reuze zonnebloem, ook wel de 'grote zonnebloem' genoemd, is een samengestelde plant, Helianthus giganteus, met zeer grote gele bloem hoofden.Er zijn inmiddels ontzettend veel soorten zonnebloemen,  als gevolg van hun populariteit, en de zonnebloem is een van de top tien best verkochte snijbloemen in het Verenigd Koninkrijk. De 'Snittgold' variant is de klassieke zonnebloem, maar deze heeft meer dan 15 verschillende varianten, van de klein bloemige 'Sonja' tot de groot bloemige 'Orit'. 'Sunrich Orange' is het donkerste geel van alle zonnebloem varianten. Anderen zijn tweekleurig, zoals de 'Prado Red' en 'Floristan' varianten, met hun roodbruine bloemblaadjes met gele randjes.