Bloemen Op soort > Chrysanten bezorgen

Aanhangers van Feng Shui geloven dat chrysanten gelach en geluk in ons huis brengen. Wie kan tegen zulke betaalbare prijzen de charme van chrysanten weerstaan? Hieronder vindt u een selectie van chrysanten die verkrijgbaar zijn bij Arena Bloemen.

De Chrysant 

De chrysant heeft vooral een lange geschiedenis in Azië en daar heeft de bloem eenzelfde betekenis als wat de tulp voor ons betekent. In China was de bloem favoriet bij de Adel en in Japan heeft de chrysant zels de status van nationaal symbool. De chrysant werd al in 1688 naar Nederland geëxporteerd door Jacob Layn. Tegenwoordig speelt de bloem ook in het Westen een belangrijke rol, onder andere doordat de bloem een rol is gaan spelen in het Christelijke geloof.

Zoek je naar iets anders? Probeer deze populaire categorieën.

Bloemen Minder Dan €30
Verjaardag Bloemen
Rozen
Luxe Producten
Geboorte Bloemen
Internationale Bloemen
Speciale Aanbieding

Bezorg informatie:We bezorgen Dinsdag tot en met Zaterdag van 08:00 tot 18:00 (levering op zon en feestdagen is niet mogelijk).
De volgende dag levering als de order voor 16:00 geplaatst is.

Voor meer informatie klik hier of bel ons op 0800 3377 990.
 
Onze 100% tevredenheidsgarantie

Reacties van klanten


 • 28 november 2011
  Many thanks for your excellent services. My sister was very impressed by the flowers and how you presented It. Tot ziens Gerda
 • 24 november 2011
  Bedankt Arena bloemen, we'll meet again Groetjes !
 • 24 november 2011
  Beste Arena Team, Ze was zeer blij. Bedankt! groetjes
 • 17 november 2011
  Beste Arena, De ontvanger heeft het boeket ontvangen en liet weten dat ze het zeer mooi vindt. Bedankt daar voor !!!!!
 • 17 november 2011
  Nog hartelijk bedankt voor de mooie bloemen. Mijn ma was heel tevreden over de levering, in een grote doos, met het kaartje, de chocolaat enz.. Echt, de levering was TOP, de bloemen TOP, de verpakking TOP, dus in een woord UITSTEKEND. Nog 1000 maal bedankt aan arenabloemen.nl, jullie zijn professionnele zakenmensen, BRAVO. Tot spoedig.

 • --- Do not edit below this line (rotation scripts could be damaged)


--- Do not edit below this line (rotation scripts could be damaged) ---
 

Lees meer Lees meer

Chrysanten versturen

Komt van het Griekse "krus anthemon", wat staat voor gouden bloem. Tegenwoordig komen chrysanten in alle kleuren, waaronder brons, lime groen en baksteen rood. Voor speciale evenementen worden ze zelfs blauw geverfd.
Chrysanten worden vaak aangeduid als "moeders" in het Verenigd Koninkrijk en ze bestaan in een groot aanbod van vormen en maten, waaronder spinnen, lepels, knoppen en bloeiers. Bloeiers zijn normale chrysant rassen die een intensieve en gespecialiseerde groeizorg hebben ondergaan. In plaats van de plant zijscheuten die bloemen dragen te laten groeien, worden al deze scheuten verwijderd, waardoor er slechts een centrale stengel overblijft.

Deze wordt dan eveneens zo bewerkt zo dat er slechts een bloemknop blijft. Alle energie van de plant is gericht op deze knop, die daardoor tot een enorme omvang groeit. Bloeiers zijn er in vele verschillende vormen, net zoals dahlia's. Sommige hebben nette bladeren, met alle blaadjes naar boven krullend. Sommigen hebben bloemblaadjes met bochten en draaien, als een grote veer hoed.
 Familieleden zijn kamille, boerenwormkruid, margriet en Matricaria.


In sommige landen (zoals Malta) denkt men dat het ongeluk brengt om de bloem binnen te hebben staan. De chrysant wordt geassocieerd met begrafenissen en Allerheiligen. In Duitsland hebben mensen witte chrysanten in huis met Kerstmis om de baby Jezus te verwelkomen. De chrysant is een nationale favoriet van de Chinezen en de Japanners. De bloem is afgebeeld op het keizerlijke wapen en de vlag van Japan. Japan heeft ook een nationaal festival gewijd aan de bloem (09 september).